Shoutbox

De shoutbox wordt geladen...

boekverslag van ; obsessie

Verslag Nederlands


Niveau: 2 HAVO VWO

Taal:

Opmerking: eigen mening is ook maar n lulverhaaltje, kende gerust veranderen:D


Bekeken: 6812 keer


Beoordeling


Dit huiswerk delen & naar vrienden sturen


A. Zakelijke Gegevens van het boek.

Titel van het boek » Obsessie

Naam van de auteur » Joost Heyink

Jaar van uitgave » 2002

Uitgever » Uitgeverij Van Holkema & WarendorfB. Samenvatting van de inhoud

1. Het boek gaat over Paul, een jongen die in een bandje speelt. Hij ziet na zijn optreden een heel mooi meisje. Het meisje heet Kim en begint tegen hem te praten. Het is liefde op het eerste gezicht. Als ze een keertje afspreken, wil Kim een kus. Ze vertelt ook over haar ex Felix. Dat hij dood is enzo. Dat vindt Paul wel een raar verhaal maar de kus vindt hij oké, dus hij geeft een kus. Alleen Kim wil de volgende dag weer afspreken. Dan kan Paul niet, want hij moet oefenen met de band. Hij besluit haar een andere dag mee uit te nemen. Dat wil Kim niet en ze gooit een asbak in zijn gezicht. Dit vindt Paul behoorlijk raar. Kim zegt sorry sorry ik ben een beetje overgevoelig. Een paar weken later bijt ze een stuk van Paul z`n oor af. Dit wordt Paul te gek en hij beëindigt de relatie. Dit vindt Kim niet leuk en ze probeert alles om hem terug te krijgen. Dit lukt niet. Dus ze gaat proberen zijn leven zuur te maken. Hierbij gaat ze wel heeeel ver. Ze probeert met een scooter Berber, een vriendin van Paul, aan te rijden. Dat lukt bijna. Ook stuurt ze nog mailtjes met daarin de vraag of ze hem nog terug wil. Als hij dan van Berber hoort dat ze bijna is aangereden en van een andere vriend ook, besluit hij Kim te gaan bellen. Hij wordt doorverbonden en Kim vindt het heel lief van hem dat hij belt. Ze vertelt dat ze een keer wil afspreken met hem. Paul wil het wel, om duidelijk te maken dat hij een einde wil maken aan de relatie. Helaas wordt hij als hij binnen komt neergeslagen en dan bindt Kim hem vast. Als hij bijkomt, kan hij zich niet meer bewegen. Kim laat hem een foto zien van Felix, toen hij 5 minuten dood was. Daarna bindt ze een draadje met daaraan een soort van bom. Als hij dan beweegt, ontploft de boel. Dan gaat ze via het raam naar buiten. Maar Berber had met Paul afgesproken en ze gaat hem zoeken. Ze vindt hem in de hut. Dan proberen ze te ontsnappen. Dat lukt uiteindelijk. En Kim wordt veroordeeld en naar een psychiater gestuurd. En de band krijgt helaas geen platencontract. Paul krijgt een relatie met Berber. Dat is een goede relatie ( en ze leefden nog lang en gelukkig!)2.A. De hoofdpersoon is Paul.

B. Paul ziet er uit als een gewone, knappe jongen. Hij is niet lelijk en kan als hij wil best een meisje krijgen.

C. Paul is dapper, want hij spreekt met zijn ex-vriendin af terwijl hij weet dat ze gek is in haar hoofd. Hij kan ook wel vergeven want hij had zijn vriendin Kim vergeven toen zij een asbak in zijn gezicht had gegooid. Ook is Paul eigenwijs want toen Berber zei dat hij niet naar Kim hoefde te gaan omdat Kim hem pijn kon doen, deed hij het toch.

3. Kim, Berber, Beertje, Geert, Meneer van Oven, Frits. Kim is onbetrouwbaar want ze spreekt af met Paul en dan slaat ze hem neer. Ook is Kim gewelddadig want ze was het niet met Paul eens en daarom smeet ze een asbak in zijn gezicht en beet ze een stukje van zijn oor af.

4. Het verhaal speelt zich af in Nederland. Het speelt zich af in een stadje waar een aantal cafés zijn en ook een bos en een kerk met een tuin erbij.

5. Het verhaal speelt zich nu af. Er is geen exacte datum genoemd maar de dingen die in het boek gebeuren zijn wel van deze tijd en niet zo ouderwets als bijvoorbeeld van die piratenverhalen. Er wordt ook wel moderne taal gebruikt.

6. Eigentijds verhaal

7. Het is een realistisch verhaal omdat er geen verzonnen dieren zijn zoals draken en vliegende paarden. Er zijn alleen dingen die echt bestaan, zoals een bandje en een jongen die verliefd wordt.C. Eigen Mening

Ik vond het een heel spannend boek omdat het verhaal verteld wordt vanuit Paul. Hierdoor weet je niet precies wat Kim van plan is. Ook is het een werkelijk verhaal want er gebeuren heel erg werkelijke dingen. De dingen worden heel goed uitgelegd zodat je het goed snapt en er zijn geen dingen die niet bestaan. Toen Paul en zijn band een optreden gaven, was het heel echt omschreven. Dat opeens een van de bandleden flipte door zijn pilletjes enzo. Ik vind ook dat het verhaal vlot verteld word. Alle dingen worden goed uitgelegd met een paar details, zonder dat het saai wordt. Het verhaal is geloofwaardig vind ik omdat het verhaal heel duidelijk word verteld. En het word niet verteld alsof het een sprookje is, maar gewoon de harde waarheid. Zoals een meisje dat bijna word aangereden door een scooter. Er wordt precies omschreven hoe het meisje, Berber, daarover denkt.