Shoutbox

De shoutbox wordt geladen...

Boekverslag Scooters, sukkels en seksgoden

Verslag Nederlands


Niveau: 1 VMBO

Taal:

Opmerking: Boekverslag voor Nederlands


Bekeken: 6766 keer


Beoordeling


Dit huiswerk delen & naar vrienden sturen
Nederlands Boekverslag.

A. Zakelijke gegevensTitel: Scooters, sukkels en seksgoden

Schrijver: Louise Rennison

Uitgever: Gottmer Haarlem

Jaar van uitgave: 2005

Vertaling: Vertaald uit het Engels door Esther Ottens

Biografie van Louise Rennison:Geboortedatum: 1952

Geboorteplaats: Leeds, EngelandBoeken die ze heeft geschreven:

1999 Tijger, tanga's en tongzoenen

2001 Kiwi's, kanjers en giga-onderbroeken

2002 Neefjes, nymfo's en noenga-noenga's

2002 Dansen in je niksie

2005 Scooters, sukkels en seksgoden

2006 Op zoek naar MasimoB. Eerste persoonlijke reactie

Ik hoorde van een vriendin dat dit boek echt heel leuk is. Het komt overeen met veel pubers omdat ze haar gevoelens opschrijft en je dus echt met haar kunt meeleven. Mijn eerste indruk was gelijk goed. Mij leek het boek interessant en grappig, maar ook amuserend. Toen ik het boek had gelezen was ik gelijk helemaal fan en heb ook alle andere delen gelezen. De reden dat ik dit boek heb gekozen is omdat Scooters, sukkels en seksgoden het leukste boek is dat ik ooit heb gelezen. Toe ik eenmaal was begonnen met lezen kon ik niet meer stoppen. Het is niet echt een boek met een verhaal en het boek is ook niet spannend, maar door haar belevenissen en bekentenissen blijft het boeiend en grappig om te lezen.

C. InhoudTitelverklaring: De hoofdpersoon Georgia krijgt met deze drie dingen te maken.

Hoofdpersoon: Georgia Nicolson

Bijpersonen: Haar beste vriendin Jas, Georgia doet altijd gemeen tegen haar maar diep in haar hart is ze blij dat ze Jas als vriendin heeft.

Haar vriend Robbie, hij is verhuist naar Nieuw Zeeland en Georgia mist hem enorm.

Tijd: Rond deze tijd. Ze hebben auto’s en internet, Georgia gaat naar een concert van een Popgroep.

Plaats: Meestal in haar huis want ze schrijft in haar dagboek. Maar de plekken variëren van school tot de plee.

Opbouw: Op de eerste bladzijde van het boek is er een voorwoord. Het boek bestaat uit hoofdstukken die geen nummer krijgen maar alleen een naam.

Thema: Dagboek van Georgia NicolsonSamenvatting:

Georgia heeft eindelijk een officieel vriendje: Robbie. Ze is natuurlijk helemaal blij en verliefd. Veel aan Robbie heeft ze niet, want hij is gewoon naar Nieuw Zeeland vertrokken en hij heeft haar hart meegenomen. Georgia is helemaal depressief en doet er alles aan om hem terug te krijgen. Ze gaat bijvoorbeeld naar de kerk en bid voor hun liefde. In al haar wanhoop heeft ze ook nog een soort altaartje voor Robbie gemaakt, met een foto van hem erop, een beeldje van Jezus die een voet mist en een beeldje van Boeddha. Robbie heeft haar beloofd te schrijven zodra hij in Nieuw Zeeland was. Pas een week later krijgt Georgia een brief van hem waarop alleen maar staat dat vulkanen heel interessant zijn en dat ze ’s avonds in een warme rivier liggen met een gitaar. Nadat hij haar zo heeft laten stikken heeft ze het helemaal gehad met jongens. Ze toont geen gevoelens meer voor ze en laat zich ook niet verleiden. In haar vrije tijd smeert ze maskertjes op haar gezicht en is druk bezig met onderhuidse pukkels tegen te houden. Haar vriendinnen scoren allemaal wel een vriendje, maar jaloers is ze niet.