Shoutbox

De shoutbox wordt geladen...

ckv Cabaret

Werkstuk CKV


Niveau: 5 HAVO

Taal:

Opmerking:


Bekeken: 5631 keer


Beoordeling


Dit huiswerk delen & naar vrienden sturen
Wouter Deprez - War

Naam:Jane

Klas: 5h3

Periode:1

Naam Docent:-

Culturele Activiteit: Cabaret

Gegevens Tentoonstelling:

Naam: Wouter Deprez

Naam voorstelling: War

Naam en Plaats Theater: Theater Hotel de Oranjerie Roermond

Datum en tijdstip: dinsdag 26 september ’06 om 20.00 uur.

De Inhoud:De cabaretier begon met een liedje over zijn vriendin en dat die het met iedereen mag doen behalve Jezus omdat hij ideaal volgens Wouter is, daarna heeft hij het over zijn familie hoe slim ze wel niet zijn en dat ze volgens het Belgische schoolsysteem (van 0 tot 100) altijd 100 haalde maar van zijn vader moest hij proberen een 101 te halen. Er komt een verhaal met een konijn aan de orde wat ik verder niet echt snapte. Hij had die samen met andere vrouw langs de kant opgepikt, en hier maakte hij dan grapjes over. Ook deed hij vragen stellen waardoor het publiek punten kreeg en op het laatst kon je de beker winnen maar uiteraard won hij die telkens.

Er is overigens niet echt een thematiek in te ontdekken hij heeft het overal over; over slimme mensen, konijnen, Jezus, zijn vriendin en zijn familie die allemaal brillen dragen. Maar als ik dan toch een thematiek hierin moet ontdekken is het toch wel denk ik dingen waarvan hij houd en omdat hij denk dat hij slim is.

Toen we binnen kwamen stonden er al dingen op het podium klaar zoals: een gitaar en een schoolbod onder de voorstelling kwamen er nog dingen vanachter het bord te voor schijn zoals een vlieger en een kleine en grote beker. De grote beker kon het publiek winnen maar een man won iets en kreeg niet de grote beker die hij eigenlijk verdiende maar een klein bekertje, dat vond ik dan wel grappig. Ook zong hij twee keer tijdens de voorstelling en maakte hierbij gebruik van zijn gitaar waartoe hij twee keer op speelde en hierbij maakte rare danspasjes. Het schoolbord werd gebruikt om zijn en onze punten bij te houden punten kon je verdienen als je een goed antwoord gaf uiteindelijk winde hij toch omdat hij telkens op een grappige manier vals speelde. Toen we binnenkwamen in het theater moesten we een wit blaadje pakken, toen de voorstelling bezig was moest men van Wouter een vliegertje er mee vouwen die we niet mochten gooien sommigen deden dit dus toch en toen pakte hij ook een vlieger maar deze was gigantisch en die gooide hij dan in het publiek hij raakte wel bijna een geluidsman waar iedereen om lachte. Verder werd buiten de muziek geen aparte muziek. Onder het vertellen is er geen geluidseffect of iets anders te ontdekken je hoort alleen de cabaretier.

Als Wouter een verhaaltje vertelde dan werd er een groen donker blauw licht op hem beschenen. Hij had niks aparts aan maar wel een ontzettend grote bril. Misschien wilde hij hiermee benadrukken dat hij slim was omdat hij zei: “hoe groter de bril hoe groter de hersenen”.

In de voorstelling werden naar mijn mening geen emoties opgewekt wel was er sprake van gewone droge humor dat afgewisseld werd met grove humor.

De cabaretier doet wel zich richten tot het publiek omdat die steeds antwoorden op zijn vragen moeten geven, hij moet wel zelf af en toe lachen om de antwoorden die het publiek geeft ook doet hij een paar keer een vragen rondje met de vraag van waar wil je het liefst naar toe? en wat is je beroep?

De enigste rollen die de cabaretier tot zich toe neemt was die vrouw met het konijntje en zijn vader. Maar verder gaat hij hier niet echt op in hij spreekt na wat zijn vader ooit tot hem gezegd heeft.

Hij heeft in het begin van de show gezongen en ergens middenin in de voorstelling. Hij zong naar mijn mening best zuiver zelf zou ik dat nooit durven, de eerste tekst ging over zijn vriendin die met iedereen maar mocht en kon vreemdgaan maar ze mocht het niet met Jezus doen ik vond deze tekst best grof omdat er veel platte woorden in kwamen. Het tweede liedje snapte ik niet helemaal want ik kon de tekst niet goed horen door zijn accent en door het versterkte geluid, dat was overigens best jammer, maar van de ene kant was mijn aandacht al lang ontglipt omdat de show anderhalf uur duurde en dan ontglipt wel vaker je aandacht omdat anderhalf uur best lang is. Wel kon hij mooi op de gitaar spelen.

De cabaretier maakte gebruik van verhalend cabaret dat betekent: de cabaretier vertelt een, licht absurdistisch, verhaal met een moraal erin verpakt. Bijvoorbeeld met dat konijn in de auto en die vrouw waar hij zo verliefd op was. Ook komt er nonsens uit Wouter Deprez de cabaretier vertelt (schijnbaar) onzinnige en absurde verhaaltjes en speelt een typetje zoals zijn vader en zijn geliefde Julia. Ook komt er twee keer een stukje muziek in voor dus zijn cabaret is ook een beetje muzikaal. Het is niet dat hij zoals Hans Teeuwen bestaande melodieën pakt. Maar deze heeft hij denk ik zelf gemaakt.Mijn Mening:

Ik vond het een grappige voorstelling en zou zo weer na cabaretier kunnen gaan omdat dit maakt je aan het lachen. Vooral sommige opmerkingen vond ik zo ontzettend grappig als er weer een voorstelling zou zijn dan zou ik er zeker naar toe gaan sommige dingen waren wel erg grof zoals zijn vriendin mocht het met Angelina Jolie en Pamela Anderson (volgens mij) doen en het liefst met alle twee tegelijk en dat hij dan mocht kijken. Of dat ze het met een komkommer mocht doen dat was naar mijn mening zeer grof maar ook wel weer op een andere manier grappig. Of toen een mobiel afging zei die van: “als dat ding nog een keer afgaat breng ik hem anaal in, op trilfunctie”. Dat was zo grappig maar op die manier krijg je wel de hele zaal stil ook om ze bij je verhalen te betrekken. Maar anderhalf uur luisteren was wel erg moeilijk op het einde neem je gewoon niks meer op. Achteraf had ik nog met een paar andere leerlingen een interview en toen was hij compleet anders dan op toneel dat viel mij dan wel weer op. En dat hij veel over politiek praatte want dat onderwerp interesseert mij niks en dan gaat je aandacht ook weg.