Shoutbox

De shoutbox wordt geladen...

Nederlands opdracht: schrijf 2 dagboekbladzijdes

Samenvatting Nederlands


Niveau: 1 HAVO VWO

Taal:

Opmerking: Hiemee heb ik nog geen cijfer gehaald ..


Bekeken: 5180 keer


Beoordeling


Dit huiswerk delen & naar vrienden sturen
13 augustus

Lief dagboek,
Wat moest ik toch zonder jou! Wij zijn naar Groningen verhuisd. Ik ben er nog nooit geweest. Alexander (mijn stiefvader) kon daar beter werk krijgen. En ik krijg er een broertje bij. Dit is echt niet meer leuk. Over 3 dagen moet ik weer naar school. Dat is niet het probleem. Ik heb nog een ontstoken oog. De dokter zegt dat ik een ooglapje moet dragen om het oog te laten rusten. En nu zit ik met zo’n zwart lapje op mijn oog. 5 Dagen lang!
Mijn vrienden zijn nu ongeveer 300 kilometers van mij af. Ik kan nu alleen nog met ze praten via de telefoon en via een mailtje sturen. Maar telefoneren mag ik ook niet meer. Alexander zegt dat hij nog eens op rood komt te staan door al die telefoonrekeningen.
En mijn moeder, met haar dikke buik, gaat alvast babykleding kopen. Alleen maar roze. Ze is ervan overtuigd dat het een meisje is. Maar ik ga lachen als het een jongen blijkt te zijn.
Alexander is, sinds wij verhuisd zijn, ook niet meer aardig. Hij geeft mij continu straf en bemoeit zich met alles en iedereen. Mijn moeder en Alexander ruziën de hele tijd over vanalles, laatst nog om de afwas.
Mijn wereld is in elkaar gestort door Alexander. Vroeger wat het veel gezelliger, ik en mijn moeder, alleen met z’n tweetjes.
Mijn wijk is er ook niet leuker op geworden. Er is een pleintje, daar spelen vaak kinderen op. Ik heb een verrekijker. Zo kan ik hen lekker goed begluren, maar zij mij niet. Ik ga ophouden met schrijven. Ik moet naar beneden.

Liefs, Rosa6 september

Lief dakboekje van me,
Tot nu toe, met de nadruk tot nu toe, gaan het goed. Ik ben op iemand verliefd: Thomas. Hij heeft hele coole spikes in zijn haar en hij rijdt op een brommer. Hij is bruin en heel erg sterk. Hij rookt en drinkt te veel bier. Maar dat vergeet ik voor het gemak, Ik vind hem super tof. Ik ben pas uit geweest met hem. Ik vind hem nu nog leuker dan leuk. Verder kan ik nu heel goed zoenen. Ik heb het een paar keer gedaan met Thomas. Het enige minpuntje is dat hij iets kan doen aan zijn adem. Dan is hij de perfecte jongen op aarde.
Maar nu het slechte nieuws: Tijdens het afspraakje had ik paarse haren. Ik vond het heel stoer staan, maar het is iets te donker geworden. Daarom heb ik weer blonde verf gekocht. Ik heb het erin gedaan en ik had zo gehoopt dat het weer blond zou worden. Na een tijdje heb ik de handdoek van mijn hoofd afgedaan. Ik keek in de spiegel. Ik stond te gillen, echt waar! Mijn hoofd is nu hetzelfde als een wortel. Mijn haar is oranje!!! Wat moet ik nu in godsnaam doen!
Ook is mijn broertje geboren. Hij heet Abeltje. Maar ik noem hem Appie, Appie Garnaal. Hij is heel klein en hij heeft van die schattige voetjes. Alleen was hij een maand te vroeg geboren. Hij ligt in een couveuse. Ik mocht kijken in de couveuse. Hij had allemaal slangetjes aan zijn lichaam. Hij zag er heel zielig uit.
Ik ga stoppen met schrijven. Ik ga mijn oranje haarverf proberen af te halen.

Liefs en wens mij succes, Rosa

Ps. Ik heb Het programma chatten ontdekt. Ik vind het super leuk.