Menukaart
Opdracht
Niveau: 4 VMBO
Taal:
Opmerking: Dit is een menukaart die ik voor Consumptief moest maken... heb hem maar onder verzorging gezet...
Bekeken: 4341 keer
Beoordeling
Dit huiswerk delen & naar vrienden sturen
VOORGERECHTEN
Gegrilde tonijnfilet op salade van pasta-riso en schaaldierenpesto
Op drie manieren geserveerde Zeeuwse oesters; rauw, gegratineerd en tempura
Mousse van asperges met lichtgerookte zalm en dille crème
Gekonfijte kwartel op een taartje van aardappel
Gefrituurde, in sesamzaad gewentelde, tongreepjes op risotto van kreeft, met gebakken sjalotjes, met een dressing van langoustine
HOOFDGERECHTEN
Op eigen vet gestoofde Ierse lamsrugfilet met een lasagne van lammstong en aardappel
Fruits de mer; een selectie van schaal- en schelpdieren geserveerd op ijs
Traditioneel gegrilde Varkenshaas met gebakken bacon met appel en mierikswortel, dragonsaus
Gebakken eendenlever met compote van dadels en vijgen, waarbij drie-in-de-pan met morilles
Scholfilet in amandelkorstje met een puree van groene erwten, wortel en saus van grijze garnalen
NAGERECHTEN
Kaneelmousse met stukjes chocolade
Hollandse aardbeien met stragiatella van vanille- en balsamicoijs
Terrine van chocolade met griotines
Taartje van ananas met gele room en yoghurtsorbet
Pecannotentaart gedrenkt in mandarijnensiroop met kruidnagel en vanille
APPETIZERS
Grilled tuna on orzo salad with shellfish pesto
Three songs of Zeeland oysters; on the half shell, broiled and tempura
White asparagus mousse with lightly smoked salmon and dill cream
Quail confit on potato tartlet
Deep-fried sesame crusted sole fingers on lobster, baked with shallots, risotto with scampi dressing
MAIN COURSES
Crisp stewed Irish lamb fillet with lasagne of lamb’s tongue and potato
Fruits de mer: abundance of various shellfish served on crushed ice
Traditionally grilled pig hare with fried bacon with apple and horseradish , tarragon sauce
baked duck liver with date-fig compote and three mini morel mushroom pancakes
Almond crusted plaice fillet with mashed garden peas, carrot and Dutch shrimp sauce
DESSERT
Chocolate chip cinnamon mousse
Dutch strawberries with vanilla and balsamico double-flavoured ice cream
Chocolate terrine with morello cherries
Pineapple tartlet with pastry cream and yogurt sorbet
Pecan torte drenched in clove and vanilla flavoured mandarin orange syrup