Shoutbox

De shoutbox wordt geladen...

Menukaart

Opdracht


Niveau: 4 VMBO

Taal:

Opmerking: Dit is een menukaart die ik voor Consumptief moest maken... heb hem maar onder verzorging gezet...


Bekeken: 2563 keer


Beoordeling


Dit huiswerk delen & naar vrienden sturen




VOORGERECHTEN



Gegrilde tonijnfilet op salade van pasta-riso en schaaldierenpesto



Op drie manieren geserveerde Zeeuwse oesters; rauw, gegratineerd en tempura



Mousse van asperges met lichtgerookte zalm en dille crème



Gekonfijte kwartel op een taartje van aardappel



Gefrituurde, in sesamzaad gewentelde, tongreepjes op risotto van kreeft, met gebakken sjalotjes, met een dressing van langoustine



HOOFDGERECHTEN



Op eigen vet gestoofde Ierse lamsrugfilet met een lasagne van lammstong en aardappel





Fruits de mer; een selectie van schaal- en schelpdieren geserveerd op ijs



Traditioneel gegrilde Varkenshaas met gebakken bacon met appel en mierikswortel, dragonsaus



Gebakken eendenlever met compote van dadels en vijgen, waarbij drie-in-de-pan met morilles



Scholfilet in amandelkorstje met een puree van groene erwten, wortel en saus van grijze garnalen



NAGERECHTEN



Kaneelmousse met stukjes chocolade





Hollandse aardbeien met stragiatella van vanille- en balsamicoijs





Terrine van chocolade met griotines





Taartje van ananas met gele room en yoghurtsorbet





Pecannotentaart gedrenkt in mandarijnensiroop met kruidnagel en vanille

























APPETIZERS



Grilled tuna on orzo salad with shellfish pesto





Three songs of Zeeland oysters; on the half shell, broiled and tempura





White asparagus mousse with lightly smoked salmon and dill cream





Quail confit on potato tartlet





Deep-fried sesame crusted sole fingers on lobster, baked with shallots, risotto with scampi dressing





MAIN COURSES



Crisp stewed Irish lamb fillet with lasagne of lamb’s tongue and potato





Fruits de mer: abundance of various shellfish served on crushed ice





Traditionally grilled pig hare with fried bacon with apple and horseradish , tarragon sauce





baked duck liver with date-fig compote and three mini morel mushroom pancakes





Almond crusted plaice fillet with mashed garden peas, carrot and Dutch shrimp sauce





DESSERT



Chocolate chip cinnamon mousse





Dutch strawberries with vanilla and balsamico double-flavoured ice cream





Chocolate terrine with morello cherries





Pineapple tartlet with pastry cream and yogurt sorbet





Pecan torte drenched in clove and vanilla flavoured mandarin orange syrup